Panierowany kotlet z piersi z kurczaka

Witam,

Była zupa pomidorowa, to musi być panierowany kotlet. Jak podstawowy przepis to podstawowy! A jak kotlet to oczywiście filet z kurczaka.

 

Składniki

  • filet z kurczaka
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

 

Wykonanie

1) Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na pół, przyprawiamy. Następnie przekładamy do miseczki i dajemy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.

2) Na patelni rozgrzewamy olej.

3) Fileta panierujemy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.

4) Kotleta smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

 

 

 

Smacznego,

Wiki

 

Przepis pochodzi z rodzinnych źródeł.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *