Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, pietruszki, rzodkiewki, ogórka konserwowego i zielonego groszku.

Witam,

Dziś propozycja na bogato. Oczywiście wszystko w ramach wpisu z „Surówkowego Tygodnia”. Polecam tą wieloskładnikową przepyszną surówkę!

 

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2-3 marchewki
  • 2 pietruszka
  • 3 ogórki konserwowe
  • kilka rzodkiewek
  • kilka łyżek zielonego groszku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
  • sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie

1)  Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i kroimy na drobne kawałki.

2) Warzywa myjemy i obieramy. Marchewki, pietruszkę, rzodkiewki i ogórki konserwowe ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy przy pomocy specjalnej maszynki.

3) Zielony groszek odsączamy z zalewy.

4) W dużej misce mieszamy wszystkie warzywa z jogurtem naturalnym i przyprawiamy.

 

 

Smacznego,

Wiki

 

Przepis według własnego pomysłu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *