Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy i rzodkiewki

Witam,

Kolejny wpis z cyklu „Surówkowy Tydzień”. Jesteście ciekawi dzisiejszej propozycji? Zapraszam do przeczytania przepisu.

 

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska (około 800 g)
  • 2-3 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • kilka rzodkiewek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
  • sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie

1) Kapustę dokładnie myjemy i kroimy w drobne paseczki, przekładamy do miski.

2) Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

3) Kukurydzę odsączamy z zalewy.

4) Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, łączymy z resztą warzyw.

5) Wszystkie warzywa mieszamy i dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

 

Smacznego,

Wiki

 

Przepis pochodzi ze strony http://kobieceinspiracje.pl/out,81133.html

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *