Jabłecznik bez tłuszczu – idealna propozycja dla osób dbających o linię!

Witam,

Dziś propozycja dla osób dbających o linię, lub dla tych, którzy nie mają masła lub oleju, ale za to mają ogromną ochotę na jabłecznik.

 

Składniki

  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego
  • 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek, obranych i pokrojonych w plasterki

 

Wykonanie

1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C. Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą.

2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno.

3. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i lekko wymieszać.

4. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, wymieszać a następnie wyłożyć do przygotowanej foremki.

 

 

5. Piec przez 40 minut, aż wykałaczka wetknięta w środek wyjdzie czysta.

 

 

 

Smacznego,

Wiki.

 

Przepis pochodzi ze strony http://allrecipes.pl/przepis/8348/jab-ecznik-bez-t-uszczu.aspx

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *