Sakiewki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym i brzoskwiniami

Witam,

 

Dziś podzielę się z Wami przepisem na specyficzne drożdżówki z ciasta francuskiego. Idealnie nadają się jako słodka przekąska na grilla lub na piknik. Smaczna, szybka i efektowna. Polecam:)

 

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego na 0,5l mleka
  • 0,5 litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • pół tabliczki czekolady mlecznej
  • 1 łyżka mleka

 

Wykonanie

1) Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu dodatkowo dodając łyżkę maki pszennej.

2) Ciasto pokroić na 8 kawałków.

 

 

3) Na każdy kawałek nałożyć łyżkę budyniu i połówkę brzoskwini otworem po pestce do dołu.

 

 

4) Wszystkie rogi skleić ze sobą i posmarować roztrzepanym jajkiem.

 

 

5) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 20 minut, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

6) W między czasie przygotować polewę czekoladową. Przygotować dwa garnki – większy i mniejszy. Do większego garnka nalać trochę wody – aby dno mniejszego garnka nie dotykało wody. Następnie do większego garnka włożyć mały i pokruszyć do niego czekoladę i dodać łyżkę mleka. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając.

 

 

7) Po wyjęciu z piekarnika polać sakiewki polewą.

 

 

 

 

Smacznego.

Wiki.

 

Przepis pochodzi z forum kulinarnego.

7 comments on “Sakiewki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym i brzoskwiniami

  1. Jedyny sposób na zdrowe odchudzanie i długotrwałe wyniki jest zmiana nawyków żywieniowych. Po co całe życie się odchudzać, to jest bardzo męczące dla naszego organizmu.
    Ja już z tym nie mam problemu, zmieniłam nawyki żywieniowe, ale pomógł mi w tym polecając mi świetny program konsultant Wellness(idealnafigura.com/gberes), schudłam zdrowo, bezpiecznie, co najważniejsze utrzymuje już ponad rok świetną figurę.Każdej to polecam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *